تسمه حمل بار یکی از ابزار های کاربردی در لیفتینگ محسوب می شود که در سایز های مختلف و در تناژ مختلفی تولید می شود. تسمه حمل بار دارای انعطاف بسیار بالایی است و استفاده از پارچه برزنتی در بافت آن سبب دارا بودن سطحی نرم شده و در جابجایی اجسام با سطوح حساس و نرم دارای کاربری های بسیاری است.
تسمه حمل بار هم بصورت تخت و هم بصورت گرد اسلینگ تولید می شود. در برخی از سایز ها نیز بصورت کاملا باز و بصورت متری عرضه می شود تا اسلینگ هایی با طول مورد نظر بصورت قابل تغییر در آید. تسمه حمل بار دارای قابلیت کششی بسیار بالایی است و تا 200 تن نیز بصورت چند لا ساخته می شود. یمی از مهمترین ضعف های تسمه حمل بار خراش و پارگی سریع در تماس با اجسام تیز می باشد.
تسمه های حمل بار نسبت به سیم بکسل و زنجیر دارای حساسیت بیشتری در کاربری هستند. این حساسیت شامل کیفیت سطح و دمای کاری می باشد. در واقع استفاده از الیاف پلی استر طبیعی در تولید تسمه حمل بار سبب می شود که اولا این تسمه پارچه ای در تماس با سطوح زبر و تیز آسیب پذیر بوده و بریده شود و ثانیا در دماهای بالا و در تماس با سطوح فلزی فوق گرم دچار آسیب و پارگی گردد.
تسمه های حمل بار در میان تمامی ادوات لیفتینگ بار دارای بالاترین ضریب امنیتی هستند اغلب کارخانه های تولیدی این تسمه صنعتی از ضرایب امنیتی 4:1 الی 7:1 در تولید تسمه بار برداری استفاده می کنند. این ضریب بالای امنیتی برای جبران مشکلات ناشی از تیزی و زبری لحاظ شده اند تا با افزایش ضخامت و عرض تسمه به امنیت کاربری این ابزار صنعتی برسند.
زاویه قرارگیری و اتصال تسمه حمل بار نقش بسیار موثری بر توان و ظرفیت وزنی آن دارد. توان اسمی تسمه حمل بار در حالت آویز ساده و بدون حرکت شتاب دار تست شده است. ظرفیت وزنی تسمه بار برداری در صورتی که به شکل U اتصال پیدا کند تا دو برابر نیز افزایش خواهد داشت. این در حالی است که حداقل توان وزنی تسمه حمل بار را در حالت چوک یا زمانی که یک گره در اتصال پدید آمده باشد می سنجند که حدود 80% توان و ظرفیت اسمی آن است.